Ruth Hussey

Ruth Carol O'Rourke
° 
30/10/1911
Providence
Rhode Island
Verenigde Staten
+  
19/04/2005
1 The Philadelphia Story     1940     
Langspeelfilm     Drama, Romantiek     
112 minuten     
Regie : George Cukor
2 Northwest Passage     1940     
Langspeelfilm     Actie     
125 minuten     
Regie : King Vidor     
Personage : Elizabeth
3 Flight Command     1940     
Langspeelfilm     Oorlog     
116 minuten     
Regie : Frank Borzage

Na het beëindigen van een toneelopleiding aan de Universiteit van Michigan kon Ruth Hussey aan de slag als actrice bij repertoire-theaters en als medewerkster bij een radiostation voor alles wat met mode te maken had.

Eind de jaren '30 werd ze na het spelen van meerdere toneelrollen door MGM naar Hollywood gehaald en tekende met de Studio een contract van vijf jaar.  Haar filmdebuut volgde in 1937 maar de hoge verwachtingen werden niet echt ingelost.  Hussey was maar voor een beperkt aantal belangrijke rollen gecast en behoorde niet echt tot het beperkte lijstje van topactrices ide onder contract stonden bij MGM die periode.  "The Philadelphia Story" van George Cukor waarin ze de rol vertolkte van een fotografe was ongetwijfeld één van haar belangrijkste films toen.

In 1942 huwde ze met Robert Longenecker, Directeur bij een radiostation.

In 1945 boekte Hussey haar grootste successen op vlak van toneel.  Zo was ze te zien aan de zijde van Ralph Bellamy in de Broadway-productie van 'State of the Union'.

In de jaren '50 bleven haar rollen kwalitatief én kwantitatief heel beperkt, we vermelden enkel de komedie "The Facts of Life".