Filmnieuws

Titel afbeelding
De 30ste European Film Awards: de winnaars

De meer dan 3000 EFA-leden (filmmakers uit heel Europa) hebben gestemd voor de winnaars van de European Film Awards 2017. "The Square" krijgt 6 prijzen! De prijsuitreiking van de 30ste European Film Awards vond plaats op 9 december in Berlijn, in aanwezigheid van o.a.

"Vincent" wint Prijs op Filmfestival van Zagreb

De speelfilm "Vincent" van Christophe Van Rompaey won de prijs voor beste jeugdfilm op het vijftiende filmfestival van Zagreb op 18 november 2017.

Sahim Omar Kalifa wint 'Beste Regie' en 'Publieksprijs met "Zagros" in het Franse Arras

Sahim Omar Kalifa viel gisterenavond in Frankrijk met zijn jongste speelfilm "Zagros" tot tweemaal toe in de prijzen. Hij won de Atlas d'argent voor Beste Regie tijdens de 18e editie van het Internationaal Filmfestival van Arras (3 - 12 november).

Belgische releasedatum Ridley Scott’s All the Money in the World ongewijzigd

Vandaag maakt distributeur The Searchers bekend dat de film "All The Money in the World", waarin acteur Kevin Spacey een mannelijke bijrol vertolkt, volgens planning op 27 december in België wordt uitgebracht.

"Het Tweede Gelaat" al ruim voorbij de kaap van de 100.000 bezoekers

In zijn tweede week in de zalen is "Het Tweede Gelaat"  van Jan Verheyen voorbij de kaap van 100.000 bezoekers gegaan.  Hiermee bevestigt het sluitstuk van de filmtrilogie gebaseerd op Jef Geeraerts’ “Vincke & Verstuyft-reeks” zijn succesvolle openingsweekend.  De teller staat momenteel op ruim 115.000 bezoekers.  

Stijn Coninx' film "Niet Schieten" behoudt het originele scenario

Omwille van de actualiteit van de afgelopen dagen kregen de makers van de film meermaals de vraag in hoeverre "Niet Schieten", de nieuwste film van regisseur Stijn Coninx, door de feiten wordt ingehaald en in hoeverre de opnames moeten aangepast worden. Het antwoord van de makers hierop is dat de film even actueel zal blijven, wat de uitkomst van de recente wendingen ook wordt.

Gentse documentaire "Rabot" en openingsfilm "Insyriated" winnen Publieksprijzen van 44e Film Fest Gent

"Rabot", de documentaire van de Gentse cineaste Christina Vandekerckhove, is de winnaar van de Port of Ghent Publieksprijs. Na elf festivaldagen waarin alles samen zowat 140 films vertoond werden, kon de film over de sloop van de sociale woontorens in de Gentse Rabot-wijk rekenen op de hoogste waardering van het publiek.

Jongerenjury bekroont "Call Me by Your Name" met Explore Award ,

De Film Fest Gent jongerenjury reikte op donderdag 19/10/2017 's avonds de Explore Award uit aan Luca Guadagnino’s coming-of-agedrama "Call Me by Your Name" voor de “verbluffende acteerprestaties, prachtige beeldvorming en betoverende score”.

Belgisch speelfilmdebuut "Zagros" en "A Ciambra" winnen 44e editie Film Fest Gent

"Zagros", het speelfilmdebuut van de Belgisch-Koerdische regisseur Sahim Omar Kalifa, is tijdens de slotavond van Film Fest Gent bekroond geworden met de Grand Prix voor Beste Film. De Georges Delerue Prijs voor Beste Muziek ging naar het coming-of-agedrama "A Ciambra" van Jonas Carpignano, dit jaar de Italiaanse inzending voor de Oscars.

Filmfestival Gent : de jaarlijkse cinefiele afspraak in Gent

De vierenveertigste editie van het Internationaal Filmgebeuren Gent/Filmfestival Gent/Film Fest Gent vindt plaats tussen 10 en 20 oktober op verschillende Gentse filmhotspots.

Pagina's