Jennifer Lopez

° 
24/07/1970
Biografie: 

Jennifer Lynn Lopez werd geboren in de Bronx op 24 juli 1970 uit een Puertoricaanse familie. Haar vader was manager in een computerbedrijf, haar moeder kleuteronderwijzeres. Beiden hielden er professioneel een strikte gedragscode op na wat zich ook vertaalde in de opvoeding van hun drie dochters. De familiebanden bleven echter altijd prioriteit nummer één terwijl men ook probeerde om de kinderen weg te houden van de gruwel van de straat zoals die goed gekend is in de Bronx-wijk(en).

Lopez' moeder hield van musicals en gaf die passie door aan haar dochters, wat resulteerde in optredens van haar kinderen in de eigen huiskamer. Op 5-jarige leeftijd volgde Jennifer al dans- en zanglessen, toen ze pas zeven jaar was ging ze al voor een eerste keer op toernee met de dansclub waarbij ze aangesloten was.
Op de middelbare school was Jennifer Lopez op sportief vlak vooral geïnteresseerd in sotfball, turnen en tennis. In 1987 schreef ze zich in aan de 'City University' van het New Yorkse 'Baruch College', werkte in een advocatenkantoor en volgde 's avonds dan nog eens danslessen. Haar grootste liefde bleef echter dansen en van zodra ze de kans kreeg om een studiebeurs te krijgen voor een dansschool in Manhattan ging ze in die specifieke richting verder. Anderhalf jaar later kreeg ze een eerste dans-rolletje als één van de 'Fly Girls' in "On Living Color".

Zoals iedereen wel weet danst en acteert Jennifer Lopez niet alleen, ze is ook zangeres. In 1999 bracht ze haar debuut-album "On the 6" op de markt. Met groot succes, want van de CD werden wereldwijd meer dan 8 miljoen stuks verkocht terwijl het album haar ook twee Grammy nominaties opleverde. Haar top-hit "If You Had My Love" stond vijf weken bovenaan de Billboard-lijst en kreeg na twee weken al de platina-status, de video-clip ervan werd genomineerd voor vier MTV Music Video Awards. In 2000 was J.Lo zoals ze veelal wordt genoemd nog de winnaar van een MTV Video Award. Jennifer Lopez heeft haar muziek in het verleden ook al gecombineerd met haar acteerwerk. Zo was het liedje "Alive" te horen in de film "Enough".  In 2002 bracht ze het album "This Is Me... Then" uit, opnieuw weer een gigantisch succes.  "Rebirth" is een nog recenter CD van de zangeres/actrice.  Wereldwijd verkocht Jennifer Lopez al meer dan 35 miljoen albums.

In januari 2001 schreef Jennfer Lopez geschiedenis door als eerste vrouw op één en hetzelfde moment niet alleen bovenaan de Amerikaanse Box-office te staan ("The Wedding Planner") maar met "J.Lo" ook verantwoordelijk te zijn voor het best-verkochte 'album' in de Billboard Top 200 Albumlijst in de Verenigde Staten. De drie eerste singles van haar tweede album - "Love Don't Cost A Thing", "Play", en "I'm Real" - bereikten stuk voor stuk de eerste plaats in de singles charts in de States.

Op het vlak van filmprijzen is het lijstje een flink stuk korter. Voor haar rol van de jonge moeder Maria Sanchez in "My Family"/"Mi Familia" werd Lopez genomineerd voor een 'Independent Spirit Award'. Voor haar rol in de biografische prent "Selena" over het leven van de zangeres Selena Quintillana Perez die een dramatische afloop kende, werd ze genomineerd voor een Golden Globe. Haar marktwaarde steeg hierna in één klap en maakte haar tot de best betaalde Latino-actrice ooit. Het magazine People deed nog een schepje bovenop de enorme aandacht van de media toen en zette haar in hun lijstje van '50 Most Beautiful People'.

In "The Cell" vertolke J.Lo nog de rol van een psycho-therapeut die moet proberen toegang te krijgen tot het brein van een comateuze seriemoordenaar. De film opende sterk/bovenaan de Amerikaanse Box-office in augustus 2000 (17.500.000 $) maar bleef hangen op een totale opbrengst van slechts 60.000.000 $.
Andere films met Jennifer Lopez zijn ondermeer "Angel Eyes" van Luis Mandoki, het schitterende "U-Turn" van Oliver Stone, "Money Train" met Woody Harrelson en Wesley Snipes, "Anaconda" met Jon Voight en Eric Stoltz, "Gigli" van Martin Brest, "Out of Sight" met George Clooney, "Maid in Manhattan", de remake "Shall We Dance" met Richard Gere, "An Unfinished Life" met Robert Redford en Morgan Freeman en "Monster-in-Law". Zoals de meeste actrices doet Jennifer Lopez ook nog wat stemmetjes-werk. Zo sprak ze de stem in van het personage Azteca voor de film "Antz", Woody Harrelson en Sylvester Stallone waren twee andere acteurs die dat deden voor een ander personage in dezelfde film.  Ze was ook the horen als 'Shira' in de film "Ice Age 4 : Continental Drift".

In 2001 bracht J.Lo haar eigen kledij-lijn op de markt onder de naam J.Lo by Jennifer Lopez, vrij snel gevolgd door een eerste J.Lo-geurtje/-parfum. Sweetface Fashions, een samenwerking tussen Lopez en een investeringsgroep was de volgende stap met de bedoeling om de merknaam ook door te trekken naar ondermeer make-up en badpakken. J.Lo heeft ook haar eigen productie-bedrijf Nuyorican dat verantwoordelijk was voor de TV-reeks "South Beach".

Naast haar bijzonder commerciële manier van denken heeft Jennifer ook het hart op de goede plaats. Zo zet ze zich al jaren in voor het Kinderhospitaal van Los Angeles en zijn patiënten en streeft ze ernaar dat elk kind van welke afkomst dan ook, de beste zorgen krijgt op medisch vlak en zonodig de beschikking krijgt over specifieke medicatie voor kinderen. Naast persoonlijke bezoeken aan de Kliniek in kwestie onderhoudt ze ook contacten met sommige kinderen via email en riep in het verleden via haar website haar fans op om schenkingen te doen aan de instelling. Naast haar eigen financiële steun heeft ze tot hiertoe al een pak spullen zoals kledij, parfums, juwelen, zonnebrillen ter beschikking gesteld, net als duizenden DVD's en CD's. Het heeft er allemaal voor gezorgd dat ze er een passende prijs voor kreeg van het hopsitaal in kwestie : de Children's Humanitarian Award.  Verder is Jennifer Lopez op één of andere manier verbonden aan organisaties voor het 'goede doel' als 'Sounds of Pertussis Program', 'Marc of Dimes', 'Make a Wish Foundation', 'Children's Health Fund' - opgericht naar aanleiding van de orkaan Katrina - and Amnesty USA.ORG - Womanof Juarez.  In 2009 kreeg ze nog de onderscheiding 'Mothers Who Make a Difference'...

Andere films met Jennifer Lopez zijn "Bordertown", een film die haar weer herenigde met "Selana" regisseur Gregory Nava, "El Cantante" en "Parker".   Jennifer Lopez schonk in het 'echte leven' al het leven aan een tweeling.

Filmografie : 

1
Hustlers     2019     
Langspeelfilm
Drama, Komedie, Misdaad, Speelfilm
110 minuten
Regie : Lorene Scafaria
Personage : Romana

2
Second Act     2018
Langspeelfilm
Komedie, Romantiek
104 minuten
Regie : Peter Segal
Personage : Maya

3
Shades Of Blue - Seizoen 1     2016
Televisieserie
Drama
560 minuten
Personage : Harlee Santos

4
Ice Age : Collision Course (OV)     2016     
Langspeelfilm
Animatie
94 minuten
Regie : Michael Thurmeier
Personage : Shira (stem)

5
Home (OV)     2015     
Langspeelfilm
Animatie
93 minuten
Regie : Tim Johnson
Personage : Lucy (stem)

6
Lila & Eve     2015
Langspeelfilm
Actie
Regie : Charles Stone III
Personage : Eve

7
The Boy Next Door     2014
Langspeelfilm
Thriller
87 minuten
Regie : Rob Cohen
Personage : Claire Peterson

8
Parker     2013
Langspeelfilm
Thriller
117 minuten
Regie : Taylor Hackford
Personage : Leslie Rodgers

9
Ice Age 4 : Continental Drift     2012     
Langspeelfilm
Animatie
88 minuten
Regie : Steve Martino
Personage : Shira (stem)

10
$Ellebritry     2012
Langspeelfilm
Documentaire
Regie : Kevin Mazur

11
What to Expect When You’re Expecting     2011
Langspeelfilm
Romantiek
120 minuten
Regie : Kirk Jones

12
The Back-up Plan     2009
Langspeelfilm
Romantiek
95 minuten
Regie : Alan Paul
Personage : Zoe

13
El Cantante     2007
Langspeelfilm
Drama
116 minuten
Regie : Leon Ichaso
Personage : Puchi

14
Bordertown     2007
Langspeelfilm
Thriller
108 minuten
Regie : Gregory Nava

15
Monster-in-Law     2005     
Langspeelfilm
Komedie
102 minuten
Regie : Robert Luketic
Personage : Charlie

16
An Unfinished Life     2004     
Langspeelfilm
Drama
107 minuten
Regie : Lasse Hallstrom
Personage : Jean Gilkyson

17
Jersey Girl     2004     
Langspeelfilm
Komedie
98 minuten
Regie : Kevin Smith

18
Shall We Dance ?     2004
Langspeelfilm
Romantiek
Regie : Peter Chelsom

19
Gigli     2003
Langspeelfilm
Komedie
116 minuten
Regie : Martin Brest
Personage : Ricky

20
Maid in Manhattan     2002     
Langspeelfilm
Romantiek
105 minuten
Regie : Wayne Wang
Personage : Marisa Ventura

21
Enough     2002
Langspeelfilm
Thriller
115 minuten
Regie : Michael Apted
Personage : Slim

22
The Wedding Planner     2001     
Langspeelfilm
Komedie
100 minuten
Regie : Adam Shankman

23
Angel Eyes     2001
Langspeelfilm
Thriller
100 minuten
Regie : Luis Mandoki

24
The Cell     2000
Langspeelfilm
Thriller
Regie : Tarsem Singh

25
Out of sight     1998     
Langspeelfilm
Actie
Regie : Steven Soderbergh
Personage : Karen Sisco

26
Antz     1998     
Langspeelfilm
Animatie
84 minuten
Regie : Eric Darnell
Personage : (stem)

27
Anaconda     1997
Langspeelfilm
Thriller
89 minuten
Regie : Louis Llosa
Personage : Terri Flores

28
Blood And Wine     1997
Langspeelfilm
Thriller
Regie : Bob Rafelson

29
Selena     1997     
Langspeelfilm
Drama
Regie : Gregory Nava

30
U-turn     1997     
Langspeelfilm
Thriller
119 minuten
Regie : Oliver Stone
Personage : Grace McKenna

31
Jack     1996
Langspeelfilm
Komedie
Regie : Francis Ford Coppola

32
Money Train     1995
Langspeelfilm
Actie
Regie : Jospeh Ruben
Personage : Grace Santiago

33
My Family     1995
Langspeelfilm
Drama
Regie : Gregory Nava
Personage : Maria Sanchez

34
Lost in the Wild     1993
Langspeelfilm
Drama
Regie : Larry Shaw

35
My Little Girl     1986
Langspeelfilm

Regie : Connie Kaiserman

FILMFREAK SELECTIE