Filmnieuws

Titel afbeelding
"Portrait de la Jeune Fille en Feu" wint de European University Film Award (EUFA)

De European Film Academy (EFA) en Filmfest Hamburg feliciteren de makers van de film "Portrait de la Jeune Fille en Feu" van Céline Sciamma met de European University Film Award 2019. In België werd de film door Cinéart verdeeld.

De prijs wordt aan de makers overhandigd tijdens de welkomstreceptie in het kader van het European Film Awards-weekend op vrijdag 6 december in Berlijn.

Opnames POOR BOY van start met o.a. Johan Heldenbergh, Valentijn Dhaenens, Hannah Hoekstra & Thekla Reuten

Johan Heldenbergh ("The Broken Circle Breakdown", "The Zookeepers", "De Helaasheid der Dingen", "Mijn  Vader is een Saucisse") vertolkt de hoofdrol in "Poor Boy", de nieuwe speelfilm van regisseur Ramón Gieling, waarvan de opnames moment

"Cleo" wint Prijs voor Beste Debuut op Alice Nella Città!

Eva Cools' speelfilmdebuut "Cleo" heeft op 22 oktober 2019 de Alice My Movies Award for Best First Feature gewonnen op Alice Nella Città, een onafhankelijk samengestelde parallelsectie van het Filmfestival van Rome. Deze prijs wordt uitgereikt aan de beste debuutfilm uit de festivalsecties Officiële Competitie en Panorama.

Actrice Geraldine Chaplin krijgt Joseph Plateau Honorary Award in Gent

Actrice Geraldine Chaplin, dochter van filmicoon Charlie Chaplin, heeft op zondag 13 oktober de Joseph Plateau Honorary Award in ontvangst genomen op Film Fest Gent. Met deze oeuvreprijs werd ze gelauwerd voor haar bijzondere bijdrage aan de filmkunst en voor haar indrukwekkende palmares. 

The Best of Dorien B. in de prijzen op filmfestival in New York!

Maandagavond 14 oktober 2019 kreeg de Belgische film "The Best of Dorien B." op het Hamptons International Film Festival, in de buurt van New York, de Breakthrough Achievement in Filmmaking Award en Kim Snauwaert de Special Jury Mention for Acting Performance. De film werd vertoond op het 27ste filmfestival en werd ontzettend goed onthaald.

Cameraman Frank van den Eeden wint Knack Focus Jo Röpcke Award 2019

Frank van den Eeden, cameraman van de Belgische speelfilm 'De Patrick', mag de Jo Röpcke Award van Knack Focus straks mee naar huis nemen. Van den Eeden is de eerste Nederbelg en ook pas de tweede cameraman – na Nicolas Karakatsanis in 2012 – die deze onderscheiding krijgt.

Filmfreak ook nu weer aanwezig op Filmfestival (van Gent) !

Ook nu weer is Filmfreak als vaste waarde aanwezig op het jaarlijks terugkerende Filmfestival (van Gent).  Wil je weten wat wij zien op Film Fest Gent?

Robert De Niro pleit voor afzetting Donald Trump in zeldzaam TV-interview

Dat Robert De Niro geen voorstander is van Donald Trump is geen nieuws.  Maar nadat in Amerika stemmen opgingen om de Amerikaanse President af te zetten of toch op zijn minst de procedure hiervoor af te zetten contacteerde de topacteur CNN en was bereid een interview te geven aan de nieuwszender.

"By the Name of Tania" wint Prijs voor Beste Internationale Film in Raindance

"By the Name of Tania" van Bénédicte Lienard en Mary Jiménez ontving de prijs voor Beste Internationale Film op het prestigieuze, Londens festival RAINDANCE.

EFA eert Juliette Binoche

Ter erkenning van haar rijke en diverse carrière voor de camera, krijgt Juliette Binoche de European Achievement in World Cinema – award.
 

Pagina's