Filmnieuws

Titel afbeelding
"Cleo" wint Prijs voor Beste Debuut op Alice Nella Città!

Eva Cools' speelfilmdebuut "Cleo" heeft op 22 oktober 2019 de Alice My Movies Award for Best First Feature gewonnen op Alice Nella Città, een onafhankelijk samengestelde parallelsectie van het Filmfestival van Rome. Deze prijs wordt uitgereikt aan de beste debuutfilm uit de festivalsecties Officiële Competitie en Panorama.

Actrice Geraldine Chaplin krijgt Joseph Plateau Honorary Award in Gent

Actrice Geraldine Chaplin, dochter van filmicoon Charlie Chaplin, heeft op zondag 13 oktober de Joseph Plateau Honorary Award in ontvangst genomen op Film Fest Gent. Met deze oeuvreprijs werd ze gelauwerd voor haar bijzondere bijdrage aan de filmkunst en voor haar indrukwekkende palmares. 

The Best of Dorien B. in de prijzen op filmfestival in New York!

Maandagavond 14 oktober 2019 kreeg de Belgische film "The Best of Dorien B." op het Hamptons International Film Festival, in de buurt van New York, de Breakthrough Achievement in Filmmaking Award en Kim Snauwaert de Special Jury Mention for Acting Performance. De film werd vertoond op het 27ste filmfestival en werd ontzettend goed onthaald.

Cameraman Frank van den Eeden wint Knack Focus Jo Röpcke Award 2019

Frank van den Eeden, cameraman van de Belgische speelfilm 'De Patrick', mag de Jo Röpcke Award van Knack Focus straks mee naar huis nemen. Van den Eeden is de eerste Nederbelg en ook pas de tweede cameraman – na Nicolas Karakatsanis in 2012 – die deze onderscheiding krijgt.

Filmfreak ook nu weer aanwezig op Filmfestival (van Gent) !

Ook nu weer is Filmfreak als vaste waarde aanwezig op het jaarlijks terugkerende Filmfestival (van Gent).  Wil je weten wat wij zien op Film Fest Gent?

Robert De Niro pleit voor afzetting Donald Trump in zeldzaam TV-interview

Dat Robert De Niro geen voorstander is van Donald Trump is geen nieuws.  Maar nadat in Amerika stemmen opgingen om de Amerikaanse President af te zetten of toch op zijn minst de procedure hiervoor af te zetten contacteerde de topacteur CNN en was bereid een interview te geven aan de nieuwszender.

"By the Name of Tania" wint Prijs voor Beste Internationale Film in Raindance

"By the Name of Tania" van Bénédicte Lienard en Mary Jiménez ontving de prijs voor Beste Internationale Film op het prestigieuze, Londens festival RAINDANCE.

EFA eert Juliette Binoche

Ter erkenning van haar rijke en diverse carrière voor de camera, krijgt Juliette Binoche de European Achievement in World Cinema – award.
 

Winnaars Ensors 2019

Zaterdagavond 14 september 2019 vond de tiende editie van de Ensors plaats in Kursaal Oostende. Op de feestelijke ceremonie in aanwezigheid van alle genomineerden, 1300 filmprofessionals en leden uit alle gildes en unies, werden de Vlaamse film- en televisieprijzen uitgereikt.

"Nuestras Madres" van Cesar Diaz wordt de Belgische inzending voor de Oscars

Op vrijdag 23 augustus heeft het nationaal selectiecomité "Nuestras Madres" van César Diaz uitgekozen om België te vertegenwoordigen op de Oscars in de categorie ‘Beste Buitenlandse Film’. 
 

Pagina's