Consenting Adults

Productiejaar: 
1992
Categorie: 
Langspeelfilm
Releasedatum: 
11/02/1993
Filmgenre: 
Thriller
Regisseur: 
Alan J. Pakula
Producent: 
Alan J. Pakula
David Permut
/  
Eddie Ottis
Mary Elizabeth Mastrantonio
/  
Priscilla
Kevin Kline
/  
Richard Parker
Rebecca Miller
/  
Kay Otis
/  
David Dutonville
E.G. Marshall
/  
George Gordon

"Consenting Adults" presenteert U niet zonder enige trots een nieuwe kandidaat voor het psychopatenkabinet dat de laatste tijd wel heel frequent opendeurdagen houdt : Eddie Otis Kevin "Glengary Glenn Ross" Spacey die met plezier zijn vrouw laat vermoorden om een gigantische som verzekeringsgeld op te strijken.

Daarvoor heeft hij wel de onwillende hulp van zijn kersverse buren (Kevin Klein & Mary Elizabeth Mastrantonio) nodig, die hun doordeweekse huiselijke leventje zien escaleren in een bloederige nachtmerrie.

Regisseur Alan J. Pakula ("All the President's Men", "Presumed Innocent") grijpt met "Consenting Adults" terug naar zijn kleinschalige nachtmerriepsychose "Dream Lover" en giet andermaal met de nodige flair een zwaar op de hand liggend labyrinthgegeven in geijkte thrillertaal.

Een tikkeltje intelligenter dan in de populairdere genre-oefeningen zoals "Unlawful Entry", "The Hand that rocks the Cradle" enz.., maarje moet wel geduld opbrengen om in het verhaal te groeien.

Aan de eindstreep wordt U opgewacht door de traditionele donkere huisclimax, en nog een leuk, panoramisch eindshot net voordat de eindgeneriek zich inzet. Moet kunnen.

Alex De Rouck