On Deadly Ground

Productiejaar: 
1994
Categorie: 
Langspeelfilm
Verdeler: 
Warner Bros
Speelduur: 
101 minuten
Filmgenre: 
Actie
Regisseur: 
Steven Seagal
Steven Seagal
/  
Forrest Taft
/  
Homer Carlton
/  
Michael Jennings
R. Lee Ermey
/  
Stone
Joan Chen
/  
Masu
Sven-Ole Thorsen
/  
Otto
Richard Hamilton
/  
Hugh Palmer
Mike Starr
/  
Big Mike
John C. Mcginley
/  
MacGruder
Shari Shattuck
/  
Liles
Irvin Brink
/  
Silook
Apanguluk Charlie Kairaiuak
Elsie Pistolhead
John Trudell
Jules Desjarlais
Moses Wassillie

Michael Jennings staat aan het hoofd van Aegis, een petroleum-/oliemaatschappij die ook in het verre Alaska zijn activiteiten uitoefent. Forest Taft is de man die de vuile en uit de hand gelopen klusjes mag opknappen.  Wanneer iedereen met de handen in het haar zit  wanneer een boortoren in lichterlaaie staat, verschijnt onze koele kikker op het toneel en weg oliebrand.

In Alaska liggen de zaken iets complexer.  De olierechten zullen terug in handen van de 'eskimo's' vallen terwijl Aegis I opgestart wordt voor een wel heel erg krappe deadline.  Toeval wil nu dat alle recent aan het bedrijf geleverde pompen ernstige gebreken vertonen  en iedere kwaliteitscontrole in de mist doen gaan, iets wat Taft vrij snel heeft uitgeknobbeld.

Wanneer Michael Jennings eenmaal te weten komt dat deze informatie bij Taft terecht gekomen is, wordt onmiddellijk jacht op hem gemaakt.

Wanneer het opperhoofd van de Eskimo-groep (die Tafts leven heeft gered) uiteindelijk door Jennings' mannetjes gelikwideerd wordt, kiest hij resoluut partij tegen zijn vorige werkgever...

"On Deadly Ground" is een typisch Steven Seagal-product.  De film moet het hebben van spectaculaire ontploffingen, slow motion-actiebeeldjes en behoorlijk nijdige gevechten waar Jean-Claude Van Damme nog een puntje kan aan zuigen.  Deze macho-cinema heeft echter zo zijn schaduwprentjes ; Steven Seagal valt meermaals hopeloos door de mand wanneer hij de rake klappen moet inruilen voor een scène waarin hij op sterven na dood geconsulteerd wordt door een soort medicijnman.  Los hiervan blijft een flinke brok bios-actie over, je zowaar de beton-/olielucht nog opsnuiven bij het verlaten van de zaal.

Koenraad Adams