Academy Awards 1930

Datum: 
donderdag, 3 april, 1930
Plaats: 
Ambassador Hotel (Cocoanut Grove)

 

In 1930 werden de Academy Awards - de 'Oscars' - voor de tweede keer uitgereikt, de show werd gepresenteerd door William C. de Mille, de kersverse Voorzitter van de 'Academy'.  Het was overigens de eerste keer dat de uitreiking live werd uitgezonden, een eer die die te beurt viel aan het plaatselijk KNX uit Los Angeles. 

In vergelijking met nu hield men het allemaal toen nog heel compact en beperkt : er waren slechts zeven categorieën, "The Broadway Melody" won de Prijs voor Beste Film, alhoewel... de officiële benaming hiervoor dat jaar was eigenlijk "outstanding picture"...  Die periode werd ook gekenmerkt door zowel stille- als films mét geluid maar hier werd op vlak van filmprijzen géén onderscheid in gemaakt.

Frank Lloyd werd voor zijn regie genomineerd voor maar liefst drie films (!) : "The Divine Lady", "Weary River" en "Drag".  Hij won de prijs voor de eerstvermelde film, "The Divine Lady".

Op deze overzichtspagina kan je alle winnaars én genomineerden terugvinden én zelf een overzicht opvragen per categorie.