Academy Awards 1931

Datum: 
woensdag, 5 november, 1930
Plaats: 
Fiesta Room (Ambassador Hotel)

 

1931 was het jaar waarin de Academy Awards - de 'Oscars' - voor de derde keer werden uitgereikt.  Er werden acht filmprijzen uitgereikt, "All Quiet on the Western Front" won die voor 'Best Picture' maar ook die voor 'Beste Regie' (Lewis Milestone).  Het systeem van stemmen voor de films werd dit jaar drastisch bijgestuurd.  Daar waar er vroeger enkel gestemd werd door een beperkte groep van judges kon vanaf nu de volledige 'Academy' zijn stem uitbrengen.  Het was ook dit jaar dat de leden van de 'Academy' 10 $ moesten betalen indien ze het banket wilden bijwonen wat er natuurlijk niet voor zorgde dat er minder gekend volk kwam opdagen : ook nu weer was het volledige evenement weer volledig uitverkocht.

Thomas E. Edison en George Eastman kregen het statuut van 'erelid' voor de pioniersrol die ze speelden op vlak van film.  Edison was niet aanwezig op de uitreiking maar hij had wel een film aangeleverd die na het banket werd vertoond.

George Arliss won de Prijs voor 'Beste Acteur' voor "Disraeli", het was overigens de eerste keer dat iemand een Academy Award ontving voor een rol die hij eerder al had vertolkt in een toneelstuk.

Ook voor 1931 heeft Filmfreak een overzichtspagina met alle winnaars én alle genomineerden in alle categorieën. Je kan zelf ook elke categorie afzonderlijk selecteren.