Academy Awards 1937

Datum: 
donderdag, 4 maart, 1937
Plaats: 
Biltmore Hotel (Biltmore Bowl)

 

In 1937 werden de Academy Awards - de 'Oscars' - voor de negende keer uitgereikt, "The Great Ziegfeld" kreeg de prijs voor Outstanding Production, later 'Beste Film' genoemd, maar won ook de Prijs voor Beste Actrice (Luise Rainer) en Beste Dansregie (Seymour Felix) en was daardoor met vier beeldjes de grote winnaar dat jaar.  Net als "Anthony Adverse" en "Dodsworth" was de film genomineerd in maar liefst zeven categorieën.  De categorie van 'Beste Dansregie' werd er (alweer) één die niet lang zou standhouden.  Het was in dit jaar ook dat men acteurs en actrices ging nomineren in een extra categorie van 'bijrol', Walter Brennan ("Come and Get It") en Gale Sondergaard ("Anthony Adverse") werden de eerste winnaars in deze nieuwe categorie.

Walt Disney kreeg zijn vijfde Academy Award als producent van de beste Animatiefilm van het jaar.

'The March of Time' kreeg een Speciale Prijs, net als W. Howard Green en Harold Rosson.  Die kregen de Prijs voor het Camerawerk (in kleur !) van "The Garden of Allah", een Productie van Selznick International.

Wij hebben een overzichtspagina beschikbaar waar je alle winnaars én alle genomineerden in alle categorieën kunt opvragen.